Ze starých kompotů...

6. března 2012 v 20:12 | Janka |  Kuchyně
Co se starými zavařeninami ???
Také vám nějaké zůstávají z minulé sezóny? Nám ano, protože já mám velké oči a zpracuji toho více než stačíme zkonzumovat. Je mi vždycky líto ten krásný rybíz, angrešt, třešně a višně nechat jen tak napospas. A tak občas dělám zcela jednoduchý a rychlý moučník, kterému říkáme - "Ze starých kompotů". V předpisu je uveden rybíz, ale já dávám i angrešt, a nebo vypeckované višně i třešně, doplním oříšky nebo hrozinkami, zkrátka, co je po ruce.
Vzhledově zcela obyčejný moučník s citrónovou polevou, ale k čajíku nebo kafíčku chutná výborně. Pro mě je důležité, že jeho příprava je rychlá a jednoduchá a využiji staré kompoty.
Dovoluji si tuto rychlovku přihlásit do soutěže pod názvem - "Vraž do toho kopu lásky" - k Lence včelce http://lenkavcelka.blogspot.com.

Co je potřeba k jeho přípravě:
28 dkg polohrubé mouky
18 dkg mletého cukru
2 polévkové lžíce kakaa
1,5 lžičky jedlé sody
Tyto suroviny smícháme a přidáme -
3 celá vejce
15 dkg oleje
1 sklenici zavařeného rybízu i se šťávou.
Vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, no a upečeme. Dobrou chuť !!!






 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Natty Natty | Web | 7. března 2012 v 6:03 | Reagovat

Janko, vypadá to moc hezky a určitě tak i chutná :-)Přeji ti úspěch v kulinářské soutěži ;-) Pěkný den.

2 Sonja Sonja | E-mail | Web | 7. března 2012 v 6:13 | Reagovat

Ahoj, dnes jsem narazila na tvůj blog, díky té receptové soutěži. Máš tady tak výborné recepty, samé ňaminky, jak by řekla moje dcera :-)
Můžu tě pozvat ke mně na návštěvu?

http://vad-art.blogspot.com/

Hezký den.

3 Blanka Blanka | Web | 7. března 2012 v 10:06 | Reagovat

nO  tak tahle buchta vypadá moc dobře a navíc zužitkuješ všechny zbytky ze spíže.
Angreštový kompot bych si dala.Mám ho moc ráda,ale od dob,co skoro všechny angrešty v okolí zdecimovalo padlí máme na zahrádce jeden minikeříček a úroda z něj na kompot nestačí :-(

4 Šavrda Šavrda | Web | 7. března 2012 v 11:25 | Reagovat

Jůů, Janí, buchta vypadá skvěle. Citronovou polevu na buchtách ráda. Dodá buchtě takovou velice příjemnou chuť. :-) A recept vypadá skvěle. :-)

5 Alis Alis | Web | 7. března 2012 v 14:53 | Reagovat

Ahoj Jani, tak tenhle moučník moc dobře znám ;-) a potvrzuji, že je opravdu moc dobrý :-)  :-) Dělávali jsme ho doma většinou z angreštu :-)  ;-)

6 Romi Romi | Web | 7. března 2012 v 15:58 | Reagovat

Janko, vypadá báječně a hned bych si kousíček dala ;-)

7 Janka Janka | Web | 7. března 2012 v 17:21 | Reagovat

[1]:Natty, moučník vypadá zcela obyčejně, ale je fakt dobrý.A v soutěži mi nejde o úspěch, ale o přispění do "receptáře" Lence.

[2]: Děkuji za pozvání, ráda přijdu. :-)

[3]: Blani, jde mi především o to zužitkování starších zavařenin.A nějaký ten keříček angreštu ještě na zahradě máme. Musíš se stavit na mls !!! :-)

[4]: Děkuji za pochvalu, móóc. :-)

[5]: Z angreštu je nejlepší. :-D  :-D

[6]: Pojď! Ještě tam kousíček zbyl. :-D

8 Jůjinka Jůjinka | Web | 7. března 2012 v 21:35 | Reagovat

Janko, vypadá krásně:-) Mňam:-)

9 helenasychrova helenasychrova | E-mail | Web | 8. března 2012 v 15:54 | Reagovat

To vypadá skvěle.

10 Majka Majka | Web | 8. března 2012 v 16:26 | Reagovat

Další určitě moc dobrá mňamka :-) Já se bohužel musím hlídat, jinak je to s mojí váhou na draka :-)

11 Lenka Lenka | E-mail | 4. února 2013 v 18:00 | Reagovat

Buchta vypadá skvěle :-) Chci se zeptat jestli jí můžu udělat z meruňkového kompotu. Už je staršího data a je mi líto ho vyhodit. Díky tomu kdo mi odpoví. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama