Není oběd jako oběd

16. května 2012 v 22:15 | Janka |  Kuchyně
Nejdříve jsem vás chtěla pozvat na úplně obyčejný, jednoduchý, nenáročný a rychlý oběd "hlídací" babičky.
Udělali jsme si fazolovou polévku doplněnou trochou slaninky a kousky párečky a jako hlavní chod naši milovanou koprovku. Moc jsme si všichni pochutnali.
A teď něco pro náročnější.
Byli jste někdy v indické restauraci ? Já ještě nikdy, jelikož k asijským stravovacím zařízením moc důvěry nechovám. V sobotu jsme měli v Brně setkání s našimi německými přáteli z Berlína, kteří jeli na dovolenou do termálů do Maďarska. A protože jsme se už tři roky neviděli, tak si chtěli s námi v klidu a u dobrého jídla popovídat. A tak jsme se shodou ještě jiných okolností najednou ocitli v indické restauraci v centru Brna.
Byla krásná, stylová, měli jsme už nachystaný a prostřený stůl. Byli jsme veselí, hluční a natěšení. Když jsme otevřeli jídelní lístek, tak jsme všichni zmlkli. Na vysoké ceny jsme byli připraveni, ale na nabízené menu ne.
Nakonec po dlouhém vybírání a poradě a vysvětlování personálu, co, který indický název znamená, jsme si vybrali všichni stejné jídlo. A co to bylo ???
Chicken tikka - vykostěné kuřecí marinované kousky připravené v lávové peci tandoor, k tomu jemný pšeničný chléb pečený v lávové peci tandoor /obyčejný a s česnekovou příchutí /. Vlastně to byla obyčejná placka a ještě k tomu tři misky různých zeleninových salátů.
Jídla bylo tolik, že jsme díky "krabičkám" měli všichni ještě pokračování druhý den.
Zkrátka. Není oběd jako oběd....


















 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Natty Natty | Web | 17. května 2012 v 5:09 | Reagovat

Janko, vidím že jste si pochutnali jak doma, tak v indické restauraci - ty placky bych ochutnala. Pěkný den :-)

2 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 17. května 2012 v 8:41 | Reagovat

Mňam mňam...sotva jsem dosnídala, mrknu tady na ty dobroty a už bych zase jedla :-)

3 Šavrda Šavrda | Web | 17. května 2012 v 15:17 | Reagovat

Janko, ta soška je nádherná. :-)
Indická jídla mám také velice ráda. ;-) Takže věřím, že jste si pochutnali. :-) A koprovou omáčku miluje maminka s Týnkou. :-) Ti by se oblizovaly, kdyby jí viděly u tebe na fotce. :-)

4 Janka Janka | Web | 17. května 2012 v 15:49 | Reagovat

[1]: Natty pochutnali. Nejdříve jsme měli velký strach, aby jídlo nebylo moc kořeněné a nepálilo, protože to nemáme v oblibě. Ale bylo tak akorát kořeněné a zvláštní chuť mu dodávala zřejmě také marinovaná cibule. Kdybych nevěděla co s penězi, tak bych do této restaurace zašla častěji. :-)

[2]: Však ráno se má prý jíst nejvíce, tak co ?!?!? :-D  :-D

[3]: Však mě také na první pohled zaujala.A jídlo bylo / po prvních rozpacích/ opravdu moc chutné. :-)

5 Jezurka Jezurka | Web | 17. května 2012 v 17:05 | Reagovat

Přiznávám, že koprovku vaříme a máme rádi, ale s bramborem jsem ji ještě nejedla. Ale také přiznávám, že jsem nikdy nebyla v indické restauraci. Taky bych nevěděla, co si dát, ale vypadá to, že jste si vybrali skvěle. Kousek od našeho domu byla otevřena indická restaurace, prý tam vařili nepálští kuchaři, ale nechytla se. Brzy ji zavřeli. Asi proto, že lidé neznali ty názvy nebo jim to nechutnalo? Nevím. 8-)

6 Katka Katka | Web | 17. května 2012 v 17:17 | Reagovat

Já moc ráda ochutnám skoro všechno. Jen na ústřicích jsem ztroskotala. Když nám je připravovali a vysvětlovali, že jsou živé, proto lastury tak drží při sobě, ale když se speciálním nožem takto nařízen ten hlavní sval....přešla mě chuť.
Do indické v Brně se určitě někdy vypravíme s dcerou. Když ji navštívím a uděláme si holčičí den, neopomeneme na jídlo :-)

7 Katka Katka | Web | 17. května 2012 v 20:52 | Reagovat

Jak je Rybízkovi?

8 Květa Květa | Web | 17. května 2012 v 23:18 | Reagovat

Ahoj Jani, co se to tady dozvídám??? Jak je Rybízkovi? Je to lepší? Mně to připadá, jako kdyby se napíchl na nějakou větvičku přímo do očička.
Napiš Jani jak mu je..... :-(

9 Amelie Amelie | Web | 19. května 2012 v 2:08 | Reagovat

Koprovka i polévka vypadají zajímavě. nemáš recept? :-) V indické restauraci jsem nikdy nebyla.

10 Jitka Jitka | Web | 19. května 2012 v 18:07 | Reagovat

Ta Tvoje koprovka je jistota.To z té restaurace, no nevím co bych si tam dala.Jednou sme si v naší restauraci, kde kuchař byl ind dali kousky kuřecího masa připravené na kari koření s jablíčky nakrájenými na tenké plátky , přelité omáčkou. Vypadalo to jako naše kuře na paprice , ale místopapriky tam bylo to kari a navíc jablka. Musíém říct, že jsem si pochutnala a ještě několikrát jsem si to u nich dala, ale jak tomu říkali už nevím. Fakt je, že jsem podle intuice začala totéž dělat doma a řekla bych, že jsem se docela trefila. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama