Zelenina, zelenina ...

4. května 2012 v 21:14 | Janka |  Diplomy a ocenění
Zelenina, zelenina ...
To je krédo nejen Natty, ale i mnohých z nás, co jsme se na blogu u Natty zúčastnili soutěže - "Ve znalostech z oblasti zdravé výživy".
Každý den alespoň kousíček ředkvičky, papriky, rajčátka či dušeného květáku či brokolice. Bylo to prima určování různých druhů zeleniny a přiznávání se, co papkáme a co ne.
Samozřejmě jsem se i poučila, protože takový fenykl a lilek jsem ještě nikdy neochutnala.
Natty, moc díky!!!


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 helena-b helena-b | Web | 4. května 2012 v 22:42 | Reagovat

Jani gratuluji!! Zeleninu mám moc ráda.. :-D

2 Ema Ema | Web | 4. května 2012 v 23:01 | Reagovat

Jani, gratuluji a přeji pohodový májový víkendík.:-)

3 Natty Natty | Web | 5. května 2012 v 6:24 | Reagovat

Janko, diplomek je jen malá odměna za snahu a snad i nadále zůstane zelenina pro všechny soutěžící "jedničkou" na talíři. ;-) Pěkný den :-)

4 Alis Alis | Web | 5. května 2012 v 9:02 | Reagovat

Ahoj Jani, moc gratuluji :-)

5 Šavrda Šavrda | Web | 5. května 2012 v 11:41 | Reagovat

Janí moooooooc gratuluji k prvnímu místu!!!! ;-)
Lilek je vynikající! Já už ho měla na mnoho způsobů a vždy to byla děsná bašta! :-)
Fenykl jsem také ještě neměla a ani se moc do něho neženu. ;-) I když věřím, že je určitě velice chutný. :-D
Já zrovna dnes budu mít  obědu vitamínovou bombu - šopský salát alias šopák!!!!!! :-D

6 Jezurka Jezurka | Web | 5. května 2012 v 14:44 | Reagovat

Já to beru, šéfe! Byla jsi fakt dobrá, to já už horší...

7 Miloslava Miloslava | Web | 5. května 2012 v 17:07 | Reagovat

jani moc gratuluji.Lilek jsem ještě neochutnala ale fenykl ano,je dobrý. :-D

8 Petra Petra | Web | 5. května 2012 v 21:35 | Reagovat

Jani, gratuluju:-)

9 Janka Janka | Web | 5. května 2012 v 21:43 | Reagovat

[1]:Helenko, moc děkuji. Já už se těším na naše rajčátka a okurky. Teď si užíváme salátků ze skleníku. :-)

[2]: Děkuji. Bude pracovní. :-)

[3]: Pro mě určitě. :-)

[4]: Alis, děkuji moc.

[5]: Šopský salát, ten také milujeme. Jakmile budou okurky a rajčata, tak s ním zase začneme.A jak připravuješ ten lilek ??? :-D

[6]: Příště bude situace zase obrácená. :-)

10 Jarka Jarka | Web | 6. května 2012 v 8:34 | Reagovat

Což ten lilek, ten jsem u Natty aspoň poznala, ale u fenyklu, jsem se vůbec nechytala. :D Gratuluji, ke krásnému umístění. ;-)

11 Šavrda Šavrda | Web | 6. května 2012 v 12:23 | Reagovat

[9]: Třeba ho zapékáme. Rozpůlíme ho na půlku jemně vydlabeme, osolíme a necháme sůl, aby z lilku vytáhla vodu. Potom vysušíme (otřeme papírovou utěrkou). Na lilek naskládáme, co máme rádi. Ale já ho třeba i potírám olejem s česnekem, pak si na něj dám rajče, sýr, cibuli, bylinky, pepř a dám do trouby zapéct. No to je bašta!!!!! Bráška s taťkou si na něj ještě dají směs z mletého masa, pak také třeba rajče, sýr a dají zapéct. Také dobrůtka. ;-)
Nebo lilek nakrájíme na kolečka, opět řádně osolíme a necháme sůl vytáhnout vodu, osušíme, jen potřeme olejem s česnekem a grilujeme - to je bašta! A nebo se z něho dělá polévka, ale to je na delší povídání. ;-) Bratr z něho dělá salát, ten je také moc dobrý, zejména ke grilovanému masu. :-) Prostě se nakrájí na kolečka _ silnější, zase osolí (postup znáš), potom kolečka nakrájí na kostky, udělá si svou speciální zálivku, lilek usmaží na pánvi, vyrobí si i krutonky, použije další zeleninu, někdy přidá i osmažené kousky kuřete a okoření, dá i bylinky a je to znamenitá bašta. ;-)

12 Janka Janka | Web | 6. května 2012 v 21:49 | Reagovat

[11]:Já zírám, to jsem vůbec netušila, že se dá z této zeleniny vyrobit tolik dobrot. Hned se budu po lilku pídit a něco udělám. Móóóc děkuji za prima recepty. Budu referovat, jak se mi to podařilo a jak to chutnalo. Jetě jednou moc díky. Janka :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama