Papriky, rajské, okurky...

26. srpna 2012 v 21:45 | Janka |  Kuchyně
A opět znova rajské, papriky a okurky....
Už vidím červeně a žlutě. Nic naplat, musím být moc ráda, že se letos urodilo a musím hojnou úrodu dobře zpracovat.
Rajčátka jen tak povařit a šup s nimi do sklenic a do zavařovacího hrnce a v zimě potom bude základ na rajskou polévku či omáčku. Jablíčkové papriky přijdou do stejného nálevu jako okurky a ostatní papriky jsou základem pro lečo. A přerostlé okurky ??? Z těch děláme rychlokvašky.
























 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 helena-b helena-b | Web | 26. srpna 2012 v 23:25 | Reagovat

Jani, to je úroda! Ty papriky to, jsou barvičky! V zimě, jako když najdeš! Také jsme doma s úrodou letos spokojeni. :-)

2 Jarmila Jarmila | Web | 27. srpna 2012 v 2:38 | Reagovat

To je úroda! :-)

3 Květa Květa | Web | 27. srpna 2012 v 10:06 | Reagovat

Pěkná barevná úrodička. Letos mně čekají ještě zpracovat papriky a bude milion hrušek. Z těch dělám vynikající marmeládu a zavařuji kompot. Zbytek putuje do soudku pro Slováky, k dalšímu,tekutému zpracování.
Zítra mi přibudou do počtu ještě malí Brňáci, zůstanou do konce prázdnin. Ti budou zase zpracovávat mne.....
Jani, měj se fajn! :-D

4 Šavrda Šavrda | Web | 27. srpna 2012 v 11:02 | Reagovat

No teda! Tomu říkám úroda! :-)
Janko a koukám se dobře, když tu napíšu, že tam máš i fialové papriky?? Já jednou jedinkrát fialovou papriku jedla a povím ti, že lepší jsem do té doby neměla!!! To je tak lahodná paprika!!! ;-)

5 Oli Oli | Web | 27. srpna 2012 v 12:47 | Reagovat

Panečku, to je hezká úrodička. A té práce, než se může sklízet a další práce při zpracování. Ale když jsou ručky pracovité, to je potom v zimě pošušňáníčko, že? :-D

6 Janka Janka | Web | 27. srpna 2012 v 13:09 | Reagovat

[1]: Helenko, my jsme letos neměli skoro žádný angrešt, rybíz a jahody, protože to zničily 3. května kroupy, tak alespoň papriky, rajčátka, okurky a brambory. :-)

[2]: Jarmilko, papriky se fakt letos vydařily. :-)

[3]: Tak hrušky, to bych si dala ještě líbit. Hruškovou marmeládu jsem ještě nejedla. My dáváme průběžně do "soudku" napadaná jablíčka. Také budou k dalšímu zpracování. Švestky letos bohužel nejsou. :-(  :-)

[4]: Jo, jo, máme i fialové. Ale není jich moc. Mně zase nejvíce chutnají jablíčkové papriky, protože mají moc dobrou šťavnatou dužninu. :-)

[5]: Máš pravdu, ono to vypadá pěkně, žeeee??? Ale to každodenní zalévání a ošetřování. Kdyby se spočítal čas, tak nevím..... :-)

7 Blanka Blanka | Web | 27. srpna 2012 v 16:08 | Reagovat

Ahoj Jani!!!!
No až se zima zeptá,ty budeš připravená.
Máš krásnou a bohatou úrodu a vypadá to,že se ti daří ji průběžně zpracovávat k radosti všech okolo :-)

8 Ema Ema | Web | 27. srpna 2012 v 21:53 | Reagovat

Janí, to je krásná úroda. Také zaváříme ostošest.:-) Prošla jsem i zmeškané článečky - dovolená, skvělý nápad na věneček, ...:-)

9 Natty Natty | Web | 28. srpna 2012 v 7:18 | Reagovat

Janko, máš 1* - nádhera a já tyto obrázky miluji a mám ráda ženy, které něco umí a také "nosí do hnízda" :-D Ty teda budeš mít pěknou zimní zásobárnu, i já stále ještě zavařuji a mám to štěstí, že budu mít koho zásobit. ;-)Pěkný den.

10 Petra Petra | Web | 28. srpna 2012 v 16:01 | Reagovat

Jani, teda tomu říkám úroda! Paráda...v zimě jak když najdeš:-). Ty jablíčkové papriky vypadají velmi zajímavě...stejně jak ty tmavě fialové, to vůbec neznám:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama