Kedlubnové karbanátky

13. května 2014 v 20:12 | Janka |  Kuchyně
Letos jsme udělali oproti předcházejícím rokům změnu a vysadili jsme přísady salátků a kedlubnů místo do skleníku do fóliáku. A změna se vyplatila. Ještě nyní máme stále obrovské a zdravé saláty a stejně tak i kedlubny. Každý den nesmí nakrájená kedlubna chybět, bylo už i několikrát kedlubnové zelí, a tak jsem přemýšlela, jak je ještě využít. Třeba jako hlavní jídlo. A když můžou být květákové karbanátky, tak proč ne i kedlubnové.
Připravovala jsem je stejným způsobem, jen jsem snad přidala o něco více česneku, aby nebyla chuť fádní a na zahuštění směsi nastrouhaný sýr. A byly opravdu moc dobré a daly se jíst i bez přílohy, jen s naším hlávkovým salátem s ředkvičkami právě utrženými ze záhonku.






















A aby to nebylo jen o jídle, tak přidávám momentálně rozkvetlý keř zákuly a ozdobný petrklíč, jehož jméno neznám.












 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | E-mail | Web | 13. května 2014 v 20:31 | Reagovat

Karbanátky vypadají lákavě. ;-)

2 Dáša Dáša | E-mail | Web | 13. května 2014 v 20:38 | Reagovat

mám ráda zeleninové karbanátky - zelné,
kapustové,kedlubnové i květákové placky, mňam :-)

3 Vlaďka Vlaďka | E-mail | 13. května 2014 v 23:25 | Reagovat

Taky dělám květákové karbanátky,nebo placičky,ty jsou moc dobré,z kedluben jsem to ještě nezkoušela,dobrý nápad.Vlaďka :-)

4 Ema Ema | E-mail | Web | 13. května 2014 v 23:44 | Reagovat

Květákové nebo brokolicové placičky znám, ale kedlubnové vidím poprvé. Dobrý tip:-)

5 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 14. května 2014 v 7:04 | Reagovat

Hned bych si dala mňam ;-)  :-)

6 VendyW VendyW | E-mail | Web | 14. května 2014 v 8:12 | Reagovat

Vypadá to moc chutně :-). tyhle petrklíče jsme měli doma a já bych ho strašně moc zase chtěla kvůli té zvláštní citrónové vůni listů. Ale taky nevím jak se jmenuje a tak si nemůžu najít kde by se dal koupit. Ještě jsou v takové hnědovínové s bílé....

7 Dagmar Dagmar | E-mail | Web | 14. května 2014 v 20:28 | Reagovat

Karbanátky vypadají moc dobře. Vařím si teď podle Mačingové a myslím, že tohle je k tomu dobrá varianta. Dík za inspiraci. :-)

8 Janka Janka | Web | 14. května 2014 v 22:23 | Reagovat

[1]:Jituš a jsou fakt dobré. vyzkoušej!!! :-)

[2]: A byly opravdu mňam. :-)  :-)

[3]: Vladi, já jsem to dělala také poprvé a určitě neee naposledy. :-D  :-)

[4]: Pokud máš kedlubny, tak určitě vyzkoušej!!! :-)

[5]: :-)  :-D  :-)

[6]: Vendy, není problém, já ti odkopnu a pošlu. Jen mi musíš napsat kam a kdy je nejvhodnější dobu k poslání. Ty tomu rozumíš. :-)

[7]: :-)  :-)

9 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 14. května 2014 v 22:41 | Reagovat

Květinky krásné, ale teda, to na tom talíři, mňam :-)

10 Amelie Amelie | Web | 15. května 2014 v 1:59 | Reagovat

Dělávám květákové, ale i tyhle vyzkouším, dík za tip.

11 Ajka Ajka | Web | 16. května 2014 v 2:42 | Reagovat

Kedlubnové jsem ještě nedělala, s tím sýrem můžou být dobré .... jednou jsem zkoušela kedlubny plněné mletým masem, ale moc úspěch neměly :-D

12 Ježurka Ježurka | Web | 16. května 2014 v 13:41 | Reagovat

Zaujaly mne také ty karbanátky! Chtělo by to vyzkoušet, díky za tip! :-)

13 Janka Janka | Web | 16. května 2014 v 22:25 | Reagovat

[9]:To je fakt jen taková dietní mňamka. :-)

[10]: Kedlubny se letos vydařily, tak jsem přemýšlela, jak je zužitkovat. :-)

[11]: :-)  :-)  :-)

[12]: Vyzkoušej, stojí to za to. :-)

14 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 27. května 2014 v 10:54 | Reagovat

Vypadá to velmi lákavě. Zkusím.. děkuji :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama