Rybízový sněhový moučník

24. července 2014 v 23:03 | Janka |  Kuchyně
Každý rok se naše zahrada zachová úplně jinak. Někdy se daří více okurkám a méně meruňkám, jindy se urodí více paprik a málo jablek. Letošní rok přeje v současné době rybízu. Máme jen několik keříků, ale všechny jsou doslova obsypané rybízem - červeným, růžovým i bílým.
A i když nejsem příznivcem dlouhého pečení a mám ráda jednoduché a rychlé recepty, tak přesto si vždycky o prázdninách neodpustím upéci rybízový sněhový moučník. Je křehký, sladký, ale díky rybízu i zároveň pikantní.
Pokud máte k dispozici potřebné suroviny, neváhejte !!!

Potřebujete jen:
15 dkg cukru
10 dkg tuku
5 žloutků
30 dkg hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
1/8 mléka

Nejdříve umícháte cukr, tuk a žloutky, poté přidáte mouku, prášek do pečiva a mléko.
Těsto rozetřete na plech a pozvolna upečete.
Na upečené těsto dáte vrstvu obraného rybízu a potřete sněhem, který si vyšleháte z 5-ti bílků a 20 dkg cukru. Natřete opatrně na rybíz a šup zpět do trouby, ale nyní jen opatrně sušíte.
A je hotovo.



















Přeji dobrou chuť !!!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ajka Ajka | Web | 24. července 2014 v 23:49 | Reagovat

Taky občas dělám s tím sněhem nahoře, opravdu dobrý ;-)

2 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 25. července 2014 v 6:52 | Reagovat

Mňam, to musí být dobrůtka ;-)  :-)

3 Natty Natty | Web | 25. července 2014 v 7:11 | Reagovat

Janko, dělám také takový se sněhovou čepicí a má vždy velký úspěch. ;-) Určitě ten tvůj zmizel stejně rychle jako u nás. ;-) Pěkný letní den.

4 Jitka Jitka | E-mail | Web | 25. července 2014 v 7:22 | Reagovat

Vyzkouším, ale až příští sezónu. Veškerý rybíz je zpracovaný na rosol. Toho spotřebuji nejvíc na medové dorty.Ale dal by se určitě použít i černý. Ten ještě visí na keříku. ;-)

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 25. července 2014 v 7:53 | Reagovat

Vypadá bezvadně! Nedělala jsem dosud! :-)

6 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 25. července 2014 v 9:51 | Reagovat

To vypadá božsky, nedělala jsem, ale až nás bude víc, zkusím.

7 Šavrda Šavrda | 25. července 2014 v 12:49 | Reagovat

Ahoj Janko! :-)
Ten by si s velkou chutí dala mamka. :-)
Vypadá naprosto lahodně! :-)
Já teď nedávno zkusila limonádu z červeného rybízu a dost mne zaujala její hořká chuť. :-)

Ale já jedině rybíz černý. :-)

Měj se krásně Janko! :-)

8 Jana Jana | E-mail | Web | 25. července 2014 v 13:00 | Reagovat

Máme jen jeden stromek a ten už jsem dávno obrala.Dalo to přesně na dva koláče,takže si musím nechat zajít chuť :-)

9 dáša dáša | E-mail | Web | 25. července 2014 v 20:14 | Reagovat

koláč si píšu, musí být moc dobrý.
Rybíz už nemám, letos mně ho stačili kosi ozobat - dokonce se do keřů nastěhovali, 2x táč jsem ale stihla :-P
Jani, přeji Ti bezva víkend :-)  :-)  :-)

10 Vlaďka Vlaďka | E-mail | 25. července 2014 v 21:35 | Reagovat

Výborný recept,rybíz už mám taky zpracovanej,letos se vydařil,Vlaďka :-)

11 Katka Katka | E-mail | Web | 26. července 2014 v 9:39 | Reagovat

No vidíš. A naše zahrada zase byla letos na rybíz chudá. Červený skoro zašel a na černém bylo málo. Zato maliny jsme měli krásné.

12 Janka Janka | Web | 30. července 2014 v 18:02 | Reagovat

[1]:Pro mě je to doslova mňamka a jsem schopná sníst postupně celý plech. :-D

[2]: Je, strašná. :-)

[3]: Dokonce i manžel jedl, který na sladké není a prohlásil, že to musím upéci ještě jednou. :-)

[4]: Určitě. Třeba i jiné ovoce, nevím, ale právě červený rybíz dodává moučníku tu správnou pikantnost. :-)

[5]: Vyzkoušej!!!Nebudeš zklamaná. :-)

[6]: A pak dej vědět, jestli chutnalo !!! :-D

[7]:Hořká chuť??? Tak to mě udivuje, protože červený rybíz je pro spíše kyselý.... :-)

[8]: A určitě byly také moc dobré, žeee??? :-)

[9]: Tak ty tak podstrojuješ kosákům? :-D

[10]: U nás je ještě na dvou keříčkách. :-)

[11]: My maliny nemáme a to mě moc mrzí. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama