Druhý cuketový týden

8. srpna 2016 v 21:39 | Janka |  Kuchyně
Letos cuketa jednoznačně vede.
Rostlinka plodí stále nové a nové cukety a není pomalu v našich silách je zkonzumovat. Obdarovala jsem všechny v okolí i rodinu a už je nikdo nechce. A tak vymýšlím různé obměny jídel a hledám ispiraci na internetu.




Tuhle klasiku jsme měli už letos několikrát



Pak přišla na řadu cuketa plněná




Nic složitého. Náplň může být různá.
Já jsem volila mleté maso, ochucené česnekem a mým oblíbeným - gyros - kořením. Může se doplnit nakrájenými rajčaty, nebo jinou zeleninou nebo rajským protlakem. Vše na chvíli spolu s cibulkou podusit a poté plnit cuketu a posypat nastrouhaným sýrem a zapéct.




Bezmasá varianta je zapečená cuketa s těstovinami.
Použité ingredience jsou - česnek, smetana, sýr a samozřejmě uvařené těstoviny a vaše oblíbené koření.




A buchta z cukety opět už ve druhém vydání.


A nyní se asi nechám inspirovat Jitkou.


Přeji dobrou chuť!!!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | E-mail | Web | 8. srpna 2016 v 22:51 | Reagovat

Tak to jsousamé dobré varianty. Včera jsem dělala plněnou cuketu k večeři. Na slanině jsem zpěnila cibulku a dva stroužky česneku, přidala jsem na malé kousky nakrájené odřezky z krůtích prsou, orestovala, přidala vydlabanou dužinu z cukety a nechala jsem to chvíli podusit. Pak jsem přidala kečup palivec, párkrát prohodila na pánvi a vmíchala část nastrouhaného sýru gouda.Okořenila jsem to oregánem a solí.Tuto směs jsem nandala do vydlabaných cuket, posypala zbytkem sýra a dala zapéct.Byla to mňamka jen tak, bez brambor a bez ničeho. :-)

2 Růža Růža | E-mail | Web | 8. srpna 2016 v 22:51 | Reagovat

Jano, je vidět, že si s bohatou úrodou cuket umíš poradit. :-)

3 Hanka Hanka | 9. srpna 2016 v 9:50 | Reagovat

Bohužel, platí, že člověk něco vysadí a pak toho vyroste tolik, že se s tím člověk trápí, je mu líto to znehodnotit, tak rozdává po okolí a nikdo moc to nechce. Stejně se na tu nádivku musí dát aspoň kousek masa, sýry a další suroviny, bez toho by to asi nejelo. Já tedy takové mňamky nemusím, ale komu to chutná, přeji dobrou chuť. :-)  :D

4 Šárka Šárka | 9. srpna 2016 v 13:25 | Reagovat

Ahoj Janko! :-)
My jsme měli nedávno cuketu, dělali jsme Quiche s lilkem a cuketou! Ještě to pak mamča dochutila a více zapekla a byla to bašta! A za studena je to ještě lahodnější! :-)
No a zítra budeme mít cukeťáčky (bramboráčky jen z cuket, bez brambor) s masovou směsí! Mňam! :-)
A dnes jsme měli patizon na řízky, to byla lahoda!!!! :-)
Janko měj se krásně! :-)

5 Jarka Jarka | Web | 9. srpna 2016 v 18:23 | Reagovat

Všechna cuketová jídla vydají báječně a to až tak, že protože zahrádku a vlastní cukety nemáme, aspoň dvě koupím a něco zdravého z nich ukuchtím. :-P  :-D

6 Intuice Intuice | E-mail | Web | 9. srpna 2016 v 20:33 | Reagovat

Zaujala mne ta cuketa zapečená s těstovinami bez masa. To se mi líbí. :-)

7 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 10. srpna 2016 v 20:41 | Reagovat

Byli u nás na týden mladí a přivezli si cuketu. Dělali z ní nákyp :-) Já ji mám ráda v buchtě, tam mi jede jako nikde jinde :-D  :-D  :-D

8 helena-b helena-b | Web | 11. srpna 2016 v 9:47 | Reagovat

To jsem přišla dobře! Samé dobroty. :-) Také cuketujeme. Něco se nám urodilo, tak se snažíme cukety co nejvíce upotřebit. Ty mlaďunké jsou nejlepší. ;-)

9 Janka Janka | Web | 11. srpna 2016 v 15:42 | Reagovat

[1]: Takové mňamky jsou nejlepší. :-) A ještě k tomu dobré pitíčko!!! :-)

[2]: Musím. Nic jiného mi nezbývá. Musím být ráda, že se alespoň něco urodilo. :-)

[3]: Aby se urodilo moc, tak to se často nestává. :-) Cuketu můžeš jíst jen tak, bez ničeho, ale proč si to nezpestřit. V zimě budu jen vzpomínat. :-)

[4]: To je tolik možností úprav. Jen je objevit a vyzkoušet. :-)

[5]: Jaruško, to ti plně schvaluji. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama