Papánko

7. září 2016 v 9:22 | Janka |  Kuchyně
Vždycky, když k nám přijedou vnoučci, tak ten nejmenší - čtyřletý Lukášek - s očekáváním otevírá dvírka lednice a skříněk v kuchyni a s milým úsměvem se mě ptá: "Babi, máš pro mě nějaké papánko?" A já musím být připravená a nejlépe ve trojím vyhotovení.
Když vnoučci můžou, tak proč bychom si nemohli dát i my???



I tak může vypadat svatební dort - piškotové korpusy, lehký krém a spousta ovoce.
A dodávám - byl moc dobrý.



Můj tradiční rybízový sněhový.

Každý rok si nechávám jeden keřík s rybízem neotrhaný po celé prázdniny,
abych si mohla můj oblíbený moučník opakovaně upéci.



A klasika.
Jablka padají, a tak šup s nimi do závinu.



Cukety stále dozrávají a je nutno je zpracovávat.
Toto jídlo se mně nikdy neomrzí.



Vyzkoušela jsem i cuketové zelí a byla jsem mile překvapená jeho lahodnou chutí.


Tak se vaří v Maďarsku. Žádné hrnce, ale obrovské kotle a přímo před očima budoucích strávníků.
Vůně se linula celým areálem koupaliště celé dopoledne...


Jen škoda, že ta maďarština je tak nesrozumitelná.


Bramboráčky už žádné popisky nepotřebují.


Zákusek musí také být.
Tentokrát na maďarský způsob.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Šárka Šárka | 7. září 2016 v 9:49 | Reagovat

Ahoj Janko!
Hned po ránu takové chutě! :-)
My dnes budeme mít pečené brambory s dýní hokaido! To je také obrovská bašta!
Měj se krásně! <333

2 Jitka Jitka | Web | 7. září 2016 v 10:13 | Reagovat

Jani to nemyslíš vážně. Tolik dobrot na jedné hromadě, že by jeden nevěděl čím začít. Bramborákem já nepohrdnu nikdy. Hraboši nám nahryzali dost brambor a tak se dělíme se slepicemi a vykousané se odkrojí a ty lepší jdou do bramboráku. :-D

3 dáša dáša | Web | 7. září 2016 v 11:32 | Reagovat

když jsem uviděla ty dobroty, vyběhla jsem s pejskem nakupovat. a teď se blaženě olizuji po dvou koblihách ( samozřejmě mně kápla marmeláda na ubrus :-P )cukíny milujeme na každý způsob :-P Naše holky mně vždy připomenou, co jsem jim říkala - " cukína pojme každé chutě a smažená mi chutná jako houby" a smějí se mně, jak jsem je naučila jíst cukinu :D
Svatební dort musel být strašně dobrý :-P

4 VendyW VendyW | E-mail | Web | 7. září 2016 v 15:35 | Reagovat

Tak strapačky jsem z toho nápisu pochopila, ostatně takhle je znám z výstav, taky je mají na takových ohromných pánvích. Dort vypadá fákt dobře, dala bych si něco takového dobrého lehkého sladkého :-)

5 Evina Evina | E-mail | 7. září 2016 v 19:30 | Reagovat

Ten dort musela být opravdová dobrota. Nic takového jsem ještě nikdy neviděla ;-) Všechno bych si s chutí(a láskou k jídlu)dala-mňam :-)
Přeji pěkný večer :-)

6 Vlaďka Vlaďka | E-mail | 7. září 2016 v 22:40 | Reagovat

Jani takový dobroty dala bych si všechno mňam,dort vypadá skvěle ten bych ochutnala první Vlaďka :-)

7 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 8. září 2016 v 15:54 | Reagovat

Ten dort je opravdu netradiční, hned bych si dala. :-)

8 Petra Petra | Web | 8. září 2016 v 17:11 | Reagovat

Tak ten dort mě dostal, je úžasný :-)

9 Růža Růža | E-mail | Web | 8. září 2016 v 17:26 | Reagovat

Tolik dobrot, ještě že jsem před chvílí dojedla. :-) Patrový dortík vypadá náramně a musel být moc dobrý. :-) Závin miluju a dala bych si i kousek s rybízem. Cuketa se dá připravit na tolik způsobů a myslím, že nikdy nezklame. Jednou jsem najemno nastrouhanou cuketou zahušťovala omáčku.

10 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 11. září 2016 v 15:07 | Reagovat

Šmarjá panno, Jani, co mi to děláš!? :-D
Ještě, že jsem po obědě, jinak bych poslintala klávesnici. :D Jedna laskomina lepší než druhá.
Jen bych vynechala maďarská jídla. Jsou na mě moc kořeněná a ostrá. ;-)  :-D
Zelí děláme i z kedluben Gigant, je výborné. Skoro bych řekla, že lepší než z normálního zelí.

11 Blanka Blanka | E-mail | Web | 11. září 2016 v 20:08 | Reagovat

Teda Janko,ty mi děláš chutě :-)
Všechno to "PAPÁNKO" na fotkách vypadá luxusně :-)

12 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. září 2016 v 23:23 | Reagovat

Janko, tedy takhle navečer mi dělat chutě! Ještě, že mám silnou vůli! Nejvíc by mně teď potěšil bramboráček. :-)

13 Janka Janka | Web | 15. září 2016 v 18:11 | Reagovat

[1]: Tak to jsem ještě nikdy neochutnala. :-)

[2]: My máme také spoustu brambor nakousaných. Ale děláme to také jako ty. Nakousané odkrojím a zbytek sníme. Proč neee??? :-D

[3]: Letos se cuketám dařilo, jako ještě nikdy. :-)

[4]: Tak to sis ten dort vybrala správně. Žádné těžké krémy, jen piškot a ovoce. :-)

[5]: Tak tě zvu k nám na ty dobroty !!! :-)

[6]: Jen škoda, že už není. :-(  :-)

[7]: Helenko, je nás více. Ale opravdu nezbylo. :-D

14 Janka Janka | Web | 15. září 2016 v 22:08 | Reagovat

[8]:My jsme ho na svatbě také obdivovali. :-)

[9]: Vidíš, to by mě vůbec nenapadlo. :-)

[10]: Jarmilko, také mám moc ráda kedlubnové zelí a dělávám ho z přerostlých kedlubnů a mohla bych ho jíst jen tak, bez ničeho. :-)

[11]: Blani, moc děkuji za pochvalu. :-)

[12]: Ten si dá člověk vždycky. Souhlasím. :-)

15 Amelie Amelie | Web | 28. září 2016 v 14:56 | Reagovat

Krásný výraz:-)) Děti jsou roztomilé. CUketové zelí? nemáš recept? Cuket mám a nevím, co s nimi, děti je nechtějí...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama